sfaturi (ne)pescăreşti

Stai pe mal, te uiţi la beţe de cinci ore, în afară de guvizi şi oblete nimic…

 

O dai naibii, scoţi tricoul şi te bagi… perii malul o oră, eventual te tai puţin la picioare şi la mâini, scoţi câteva chile de scoici. Nu fi măgar, scoţi doar ce are peste opt centimetri, restul le bagi înapoi în nămol ca să ai ce scoate şi altădată.

 

După ce ai adunat destule în juvelnic ieşi şi te uiţi la beţe în continuare, dar mai relaxat şi crescând frecvenţa berilor.

 

Odată ajuns acasă, scoicile se spală bine şi se fierb vreo 10 minute, dacă-i vreuna care care nu s-a deschis o arunci, restul le scoţi din carapace şi treci la partea naşpa – curăţatul rahatului 😦

 

După ce le fierbi din nou încă vreo cinci minute le mai speli odată şi le treci într-o tigaie în care ai topit nişte unt, dai ceva sare, puţin piper şi la sfârşit nişte pătrunjel şi busuioc.

Între timp, faci nişte mujdei cu smântână sau lapte bătut, imediat ce ai scos scoicile din tigaie îl torni peste ele, laşi câteva minute şi te pui pe mâncat. Se asortează cu bere sau vin – de preferat alb dar nu neapărat.

 

Te întinzi în pat, te baţi pe burtă şi râzi de ăia care au plecat de pe Dunăre cu mâna goală dar visând la ce somni uriaşi vor scoate data viitoare 🙂

Anunțuri

One Response to sfaturi (ne)pescăreşti

  1. […] din nefericire, mustăcioşii din apă n-au apreciat eforturile mele susţinute aşa că n-a venit niciunul pe mal să mă vadă mai de-aproape Când s-a făcut vreo două, ca să nu rămână juvelnicul gol, am făcut ca anul trecut… […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: