Nu e pasăre ca porcu’!

Ba da, este! E nevoie doar de puţină artă…

Înainte:

 PS1

După:

 PS2

PS3Deci hanimalu se trage pe o sticlă de bere plină cu apă, se uleieşte bine şi apoi se tapetează cu un amestec de şofran, piper, boia de ardei iute, cimbru, busuioc, zahăr şi orice îţi trece prin cap. În tavă se pun în jurul sticlei cartofi tăiaţi corespunzător şi condimentaţi şi ei (io mai pun şi ciuperci, da’ acum n-aveam) apoi se bagă în cuptor şi se toarnă apă în tavă, suficientă pentru a acoperi pe trei sferturi cartofii. Se dă o oră jumate la foc mediu spre mic, la juma’ de oră se mai învârte sticla pentru a se coace cât mai uniform, eventual se mai pune apă în tavă dacă s-a evaporat prea multă.

Deci după o oră juma opreşti focul, da’ nu scoţi animalul, îl mai laşi vreo douăjde minute – juma de oră în cuptor. În timpul ăsta te apuci de mujdei – atenţie, nu cumva să faci mujdeiul cu apă chioară!!! Pui la el zeama care s-a format în tavă…

Se haleşte, pe lângă mujdei, cu murături şi bere. Poftă bună!

Bă ce-mi plac zilele libere 🙂

7 Responses to Nu e pasăre ca porcu’!

  1. bibicrau spune:

    si barbatii gatesc cateodata?! :))))

  2. Andreotti spune:

    Pfffff…nu mă păcălești cu puiul deghizat în porc dar recunosc că arată deliciosssssss:)

  3. catherine spune:

    ia uite aici ce problemă… nu am sticle în casă! hmm, pe doza de bere nu cred că merge. nici pe glastra de flori. ceva sticle de vin am, dar sunt pline, nedesfăcute. hmm..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: