SF

Numeroşii mei cititori, ajutaţi-mă cu o chestie…
Sunt printre voi cititori înrăiţi de SF? Am citit acum multă vreme, 15 ani să fie, o culegere de povestiri SF şi nu mai ştiu cum îi zice. Ei bine, astă noapte am visat una din povestiri, puţin diferită decât era în carte.

În carte se făcea că pe o planetă ajung cam în acelaşi timp o navă cu un fel de piraţi de pe Pământ şi o navă pe care era un navigator mabogian – din Uniunea Mabogiană carevasăzică. Ăsta era un tip mic de tot da’ al naibii de dur – de exemplu nu se spăla ci folosea o soluţie pentru curăţat pielea (revenim la asta). Deci piraţii noştrii aveau o problemă cu nava lor şi vor s-o fure p-a ăluia care explora planeta, şi mai şi trag în el când se întoarce la navă. Cică exista un proverb –„mabogianul e omorât repede sau deloc”, aşa că ăla – surprins la culme de ce se întâmplă – reuşeşte să scape şi se refugiază pe nava piraţilor, acum goală. Între timp piraţii erau super încântaţi de nava pe care au pus mâna – unu’ zicea „Te-ai uitat la motoare? Ar putea să treacă prin planetă şi să iasă pe partea cealaltă cu vopseaua intactă!”. Încearcă ei să decoleze, mai întâi erau să se sufoce cu ceea ce mabogianul considera atmosferă respirabilă. După aia erau să se înece – se pare că împotriva acceleraţiei carlinga se umplea cu ulei. Apoi era să îi omoare acceleraţia la decolare, deşi o setaseră sub minim. Ajung până la urmă la concluzia că aşa nu se mai poate şi vor să-şi ia nava înapoi ca s-o repare.
Între timp, eliănul ăla mic suferea pe nava piraţilor. Pielea exterioară îi era făcută praf şi nu avea cu ce să o cureţe – găseşte până la urmă o substanţă slabă pentru curăţat pielea, şi frumos mirositoare, cu care se descurcă, făcând şi o grămadă de găuri în podea – se pare că era cel mai puternic acid de pe Pământ. Mai găseşte nişte chimicale din care îşi face nişte aer respirabil, că rezerva din plămâni era pe terminate, apoi aranjează o uşă ca să se trântească să îi sfărâme o nucă de o avea în buzunar – d-astea mânca el. Supravieţuieşte, dar şi el îşi voia nava înapoi, foarte nemulţumit de rabla ălora.
Până la urmă reuşesc să facă iar schimb de nave – piraţii rămân pe planetă indignaţi la culme de găurile din podea şi de uşa care era să-i omoare, iar piticul pleacă promiţându-şi că o să trimită poliţia galactică după elementele antisociale.

Dacă sună cunoscut cuiva rog să spuneţi ce şi cum, gugăl nu mă ajută deloc.

4 Responses to SF

 1. Luke spune:

  ROBERT SHECKLEY…asta e gagiul,titlul e Invision Free.
  P.S. SF is my middle name :))

  • boemul spune:

   bre, jos pălăria! chiar nu mă aşteptam la aşa promptitudine 🙂
   n-am găsit Invision Free ăsta, dar se pare că e într-adevăr Sheckley – „Hands off”, de prin 1954.
   dacă ajungi prin Bucureşti în următorii ani îţi datorez nişte beri 🙂

 2. Luke spune:

  Cand ma c*c am 2-3 carti pe acolo.La fel cand fac baie ..Ultima e Criminal ,de Karin Slaugther.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: