Aşa-i că-i enervant când pune lumea pe feisbuc poze cu ce mănâncă? eu folosesc feisbuciul din an în paşte, aşa că va trebui să vă stresez aici:))
Nu mai făcusem de vreun an… Deci faci un aluat în modul obişnuit – făină, un ou, sare, drojdie, apă. După ce l-ai lăsat o oră la cald îl întinzi în tava unsă cu ulei (sau cu seu de oaie, în cazul meu). Împrăştii roşiile tocate pe el, apui ceapa + usturoiul (verzi, că-i sezonul). Ciuperci! de preferinţă luate din sursă sigură, scopul e doar să mâncăm, nu să vedem dragoni sau inorogi. Io am mai pus ceva gogoşari tăiaţi, ardei iute tocat, măsline, am dat cu piper şi oregano. Urmează un amestec super de carne tocată, vită şi oaie, luat ce la una din cele mai bune măcelării din Bucureşti („‘tuimamaluidearabcarenuvreasăînveţeromâneşte”). Vine şi brânza sărată de „Sibiu”. Ştiţi Sibiul, e judeţul ăla care ocupă un sfert din România, dacă e să judecăm după producţia lui de mezeluri şi brânzeturi. Mai baţi un ou şi-l torni pe la suprafaţă, cu ce mai rămăsese din roşii. Pentru că deja ai ajuns la al doilea litru de vin, uiţi de ardeiul tocat pe care l-ai pus şi împrăştii sănătos boia pe toată pizza. N-are nimic, atunci e iute mâncarea, când ustură şi la ieşire! Se bagă la cuptor. Contrar recomandărilor, mie îmi place s-o fac încet şi la foc mic. Poate mă refer la pizza, poate nu :))
Ar fi trebuit să mă ţină două zile, a rezistat vreo şase ore…
ce colesterol ai?
nu l-am verificat de vreo şase ani. nu ştiu şi nici nu vreau să ştiu…
Hai măi… eu sunt la dietă detoxifiantă”” doar sucuri naturale şi muuuultă apă minerală…
Mi-ai făcut poftă… şi de vin… 🙂
mai bine tu decât eu…
6 ore si cata bere?
o singură bere. şi doi litri de vin :))
data viitoare nu te mai osteni cu facutul de aluat.
da-i cu paste!
si…lai mancat pe toot …ce tare …saracul …ma mir ca nu ai crapat inca si tot mai scrii pe aici :)))