încercăm din nou

păi data trecută nu mi-a mers. c-o fi fost clima, c-o fi fost solul, c-oi fi fost io neglijent… au ieşit destule răsaduri dau doar două au ajuns adulţi şi n-au fructificat. dar acelaşi amic plimbăreţ mi l-a adus din Mexic pe dânsul:

Habanero

…care-i şi mai dur decât thailandezul :))

deci uişmilac, că o încerc iar, şi dacă îmi ies copii cu „cabanierul” ăsta mă lansez în afaceri.

11 Responses to încercăm din nou

  1. Dianette spune:

    uishiulac 😛

  2. Mo, io-ţi uişlac şi dacă-mi iese combinaţia de-o făcui cu neşte „iarba pisicii” îţi dau sfat. Da’ tre să mai aşteptăm o ţâră, că nuş ce draq de perioadă de încolţire are scârba asta.

  3. Andreotti spune:

    Dacă nu iese nici cu ciușca dracului mexican, încearcă o ciupercărie. Una cu halucinogene.

  4. Dianette spune:

    Na?? A murit muza? S-a zbarcit ca… ardeiul tau ?? :))

  5. Alina M spune:

    Dacă nu ai semănat semințele, ar fi bine s-o faci acum pentru că de obicei prin martie e vremea. Când o să ai plante adulte trebuie să le polenizezi, altfel nu fructifică. Polenizarea poți s-o faci cu o pensulă sau pur și simplu iei pe deget polen de pe stamine și dai cu el pe stigmat (partea centrală notată cu 2 http://ro.wikipedia.org/wiki/Floare).

    Îți recomand să folosești polenul de la o plantă pentru polenizarea alteia. Dacă ai o singură plantă și o auto-polenizezi crești gradul de consangvinizare, iar cu cât crește numărul de generații consangvinizate cu atât mai mult scade vigoarea plantelor. A, și la primele generații consangvinizate o să ai o mare diversitate fenotipică, adică unii ardei vor fi mai mari, alții mai mici, alții mai iuți, etc.

Lasă un comentariu