aventuri giurgiuvene

Mergeam cu cumnatul spre Giurgiu, când vedem în zare – multe girofare! Mă rog, girofaruri… Se apropie ăia de noi, erau două maşini de puliţie – girofarurile albastre, una ditamai cu girofar galben – care căra însă doar un colet destul de mic dar legat şi securizat în toate felurile, încă două albastre de puliţie şi la sfârşit două de pompieri – girofarurile roşii. Ne uităm unu’ la altul şi zicem amândoi deodată: “Bă, ce-or căra ăia???”

Şi începe culesul… băăă… bă! Cel mai productiv an din ultimii douăzeci, cred. N-am putut să culegem toată via că nu ne-au ajuns butoaiele! S-au apucat unchiul şi vărul să sune pe la vecini şi prieteni – dar să vezi coincidenţă, şi ei aveau aceeaşi problemă. Era şi greu de prevăzut că având viile în aceeaşi zonă sunt la fel de năpăstuiţi. S-a apelat şi la rezerva strategică – adică printr-o magazie era un butoi de nu mai fusese folosit de prin 1986, da’ anii de pensie nu-i priiseră şi s-a dovedit nefolosibil, urmând să devină lemn de foc. Nu mai spun că alt butoi de fusese verificat cu o zi înainte s-a dovedit că de fapt curge, şi după ce am muncit să-l umplem dă-i şi goleşte… S-au luat unele de plastic cu titlu provizoriu.

În rest… mâncarea bună, ţuica bună, vremea bună. Şi, ca de obicei la cules, febră musculară, deranjament stomacal grav iar lopeţ… ăăă… delicatele mele mânuţe după îndelungate spălări încă mă indicau drept lucrător în tipografie.

Sunt încântat însă, anul ce urmează sper să n-apelez prea mult la băutura din comerţ.

 

3 Responses to aventuri giurgiuvene

  1. E de bine, mo! Da’ acu’ trebuie să staţi „oks” la fierbere!
    oks= ochiu’ cât sarmaua!

  2. Dianette spune:

    must !!! numai la asta ma gandesc cand aud de vie… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: